MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Miksujemy 500 g truskawek. 3 galaretki rozpuszczamy w 3...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

TOP przepisy na desery i obiady z truskawkami. Zobacz co zrobić z truskawek, bez ich gotowania i pieczenia

Truskawkowa pianka

Miksujemy 500 g truskawek. 3 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, studzimy. Płynne, zimne galaretki miksujemy na najwyższych obrotach około 5 minut. Powinny ponad trzykrotnie zwiększyć objętość. Wlewamy 300 ml zimnego mleka zagęszczonego niesłodzonego, nadal ubijając, tak długo aż masa się nieco powiększy i zacznie tężeć. Na końcu wlewamy zmiksowane truskawki i chwilkę ubijamy. Masę wlewamy do pucharków lub tortownicy. Chłodzimy w lodówce kilka godzin.

Zobacz również

Dobiegli na Monte Cassino. Spod Krakowa w dzień i w nocy nie przerwali sztafety

Dobiegli na Monte Cassino. Spod Krakowa w dzień i w nocy nie przerwali sztafety

Sekcja archeo znowu nadaje, czyli Noc Muzeów w Szczecinku [zdjęcia]

Sekcja archeo znowu nadaje, czyli Noc Muzeów w Szczecinku [zdjęcia]

Polecamy

Jak zobaczyć aurę i co oznacza jej kolor? Wystarczy chwila, aby poznać tę tajemnicę

HIT DNIA
Jak zobaczyć aurę i co oznacza jej kolor? Wystarczy chwila, aby poznać tę tajemnicę

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego