Od poniedziałku do soboty w centrum Ciechocinka działa lokalne targowisko. Chętnie przyjeżdżają tu rolnicy, by sprzedawać swoje warzywa i owoce. Kupujących, głównie w weekend też nie brakuje.
W sobotę, 15 października, było tłoczno. Na zakupy ruszyli mieszkańcy i kuracjusze, którzy głównie szukali lokalnych miodów i świeżych owoców.
Na rynku można kupić sezonowe warzywa, owoce, ale także grzyby i orzechy. Teraz królowała dynia - do jedzenia i ta ozdobna.
Mieszkańcy uzdrowiska wybierają sprawdzonych sprzedawców, kuracjusze sugerują się ceną. Przyznają, że ceny nie są wygórowane.
Ceny na rynku w Ciechocinku
- Grzyby świeże - od 15 do 30 zł za litr
- Ziemniaki - od 1,50 do 2 zł
- Dynia hokkaido - 3 - 5 zł za kilogram
- Dynia do 3 zł za kilogram
- kalafior 5 - 7 zł- za sztukę,
- marchew 2,5-3 zł - za 1 kg,
- buraczki zł - za 1 kg,
- cebula biała 2- 3 zł, czerwona 4 zł
- Orzechy włoskie - 12 - 18 zł
- Jabłka od 2,5 zł do 4 zł za kg
- Fasola 8 zł
- Pomidory od 2 zł (na przecier) do 4,5 zł za kg
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?