Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Takie są zalety jedzenia imbiru dla naszego organizmu. Uwaga - szczególnie właśnie zimą

Justyna Trawczyńska
Justyna Trawczyńska
Imbir chętnie wykorzystywany w naszych kuchniach szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Chętnie włączany do diety, ze względu na wiele właściwości zdrowotnych. Zobaczcie, kto szczególnie powinien spożywać imbir. 

Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
Imbir chętnie wykorzystywany w naszych kuchniach szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Chętnie włączany do diety, ze względu na wiele właściwości zdrowotnych. Zobaczcie, kto szczególnie powinien spożywać imbir. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Imbir chętnie wykorzystywany w naszych kuchniach szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Chętnie włączany do diety, ze względu na wiele właściwości zdrowotnych. Zobaczcie, kto szczególnie powinien spożywać imbir.

Imbir zawiera węglowodany, witaminy C, B1 i B2, witaminę E, A i K, kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak wapń, fosfor, żelazo i potas.

Imbir stosowany jest na przeziębienie, na odchudzanie, na gardło i kaszel.

Takie są zalety jedzenia imbiru dla naszego organizmu - lista

Jako środek wspomagający leczenie imbir stosowany jest w przypadku takich dolegliwości, jak: zapalenie płuc, opuchlizna, wymioty i nudności, problemy z koncentracją, problemy z krążeniem, nieświeży oddech, zapalenie oskrzeli, migrenowe bóle głowy, choroba lokomocyjna. Zobaczcie w poniższej galerii, co dzieje się z naszym organizmem, kiedy spożywamy imbir.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Te produkty powodują cukrzycę u Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na aleksandrowkujawski.naszemiasto.pl Nasze Miasto