Podczas wtorkowego świętowania przygotowano wiele potraw kulinarnych z rabarbaru m.in., serwowano chłodniki, ciasto, kompoty, zupy, galaretki, rogaliki drożdżowe, ciasto francuskie, dżemy i soki.
Podczas wspólnego biesiadowania wieczór uświetnił prezentacją swojej twórczości Roman Jesiołowski, poeta spod inowrocławskiego Jacewa wywodzący się z parafii Byczyna. Wtorkowe świętowanie zakończono wspólnym czytaniem prozy Henryka Sienkiewicza. Potrawy z rabarbaru w głównej mierze przygotowały: Anna Kapuścińska, Maria Mańkowska, Jolanta Erwińska i Katarzyna Zielecka.
Więcej informacji z Radziejowa i okolic: tutaj
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?