Natalia Chwarścianek z Zakrzewa w nowym programie TVP 2 Bake Off - Ale Ciacho

red/nadesłane
Natalia Chwarścianek, 16 lat - Zakrzewo TVP
Ruszał „Bake Off – Ale Ciacho!”, nowy program w polskiej telewizji! W show rywalizuje 12 amatorów wypieków z całej Polski. Wśród nich Natalia Chwarścianek z Zakrzewa

Tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych – o taką nagrodę główną walczyć będzie 12 śmiałków nowego kulinarnego show TVP2. Wśród nich zobaczymy m.in. motocyklistę, który kocha piec, 16-letnią uczennicę liceum, producentkę hula hop i miłośnika fryzjerstwa.

W każdym odcinku uczestnicy będą musieli zmierzyć się z zadaniem technicznym ujawnionym tuż przed startem konkurencji oraz przygotować autorski wypiek, który skradnie serca wymagających jurorów: Krzysztofa Ilnickiego oraz Gosi Molskiej.

W „Bake Off – Ale Ciacho!” uczestnicy nie tylko będą musieli zmierzyć się ze słodkimi wypiekami. Każdy odcinek będzie poświęcony innej tematyce, np. pieczenie chleba, wypieki z różnych stron świata czy wypieki wytrawne.

Smakowitej rywalizacji przyglądać się będą prowadzące Paulina Mikuła i Anna Gacek.

W każdym odcinku zobaczymy także Roberta Makłowicza, który, przemierzając Polskę, będzie zdradzał widzom tajniki świata wypieków. Zaraz po poniedziałkowym odcinku widzowie będą mogli zobaczyć także „Bake Off – Ale wypiek”, w którym Makłowicz wspólnie z Gosią Molską i Krzysztofem Ilnickim będą zgłębiać arkana wiedzy piekarniczej i cukierniczej.

„Bake Off – Ale Ciacho!” jest programem realizowanym na podstawie brytyjskiego formatu „The Great British Bake Off” stworzonego przez Love Productions i pokazywanego w ponad 20 krajach. To jeden z bezapelacyjnych hitów emitowanych w stacji BBC1 – w 2015 roku był najchętniej oglądanym programem w Wielkiej Brytanii z widownią na poziomie 15 milionów!

Producentem wykonawczym programu „Bake Off – Ale Ciacho!” jest firma Jake Vision, która ma na koncie takie hity telewizyjne jak m.in. „Top Chef. Gwiazdy od kuchni”, „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”, „Must Be The Music. Tylko muzyka” oraz „Agent – Gwiazdy”.

Pierwszy odcinek „Bake Off – Ale Ciacho!” już w poniedziałek 5 września o godzinie 21:45 w TVP2.

Uczestnicy:

Krystyna Banaczkowska, 59 lat – Starachowice
Piecze od 10 lat, jest samoukiem. Odpoczywa przy pieczeniu, szydełkowaniu i robieniu na drutach. Kocha psy, a szczególnie wyżły. Mieszka z mężem i psem. Obecnie nie pracuje.

Natalia Chwarścianek, 16 lat - Zakrzewo
Mieszka z rodzicami i starszym rodzeństwem. Ma trzy psy. Piecze od 2 lat, głównie dla rodziców. Ma talent muzyczny – gra na basie. Lubi sport, a szczególnie rolki i rower. Wzorowa uczennica liceum – klasy drugiej o profilu biologiczno-chemicznym. Jej popisowe danie to staropolski piernik z domowymi powidłami śliwkowymi.

Małgorzata Rybacka, 36 lat – Lubraniec
Zajmuje się produkcją hula hop. Ma męża i dwóch synów. Charakteryzują ją bardzo duże umiejętności manualne i plastyczne. Jest samoukiem, a piec zaczęła zaledwie kilka miesięcy temu.

Julia Podniesińska, 23 lata – Lublin
Studentka 5 roku medycyny. Żona, matka 2 dzieci: 3-miesięcznej Helenki i 3-letniego Stasia. Zaczęła piec 3 lata temu, zainspirowana telewizyjnymi programami kulinarnymi. Zależy jej na tworzeniu oryginalnych deserów i niebanalnych połączeń smakowych. Prowadzi aktywny tryb życia. Lubi sport, zwłaszcza tenis.

Bogna Nadolska, 33 lata – Bojano
Mieszka w Trójmieście. Razem z mężem prowadzi uprawę pieczarek. Jest szczęśliwą mamą bliźniąt. Była na wielu kursach, zna wiele ciekawych zdobień, a jej specjalnością są torty. Piecze od 12 roku życia. Jej hobby to jeździectwo.

Aleksandra Szajnóg, 22 lata – Piastów
Jest samoukiem i piecze od 5 lat. Jej popisowe danie to torcik dacquoise kawowo-czekoladowy. Pasjonuje się tańcem z ogniem. Studiuje na SGGW. Marzy o prowadzeniu własnej kawiarni. Ma dwa koty.

Agata Dobrzykowska – 34 lata, Poznań
Piecze od dziecka. Nauczyła ją tego babcia, która już 7-letnią Agatę wprowadziła w tajniki smażenia pączków. Mieszka ze swoim partnerem. Skończyła studia ogrodnicze. Na co dzień prowadzi warsztaty florystyczne na zmianę z kulinarnymi. Relaksuje się, uprawiając ogródek i piekąc torty.

Mariusz Biedrowski, 45 lat – Warszawa
Motocyklista, który kocha piec. Sztuki pieczenia nauczył się od mamy i babci. Piecze głównie dla swojej dziewczyny. Ma 2 dorosłych synów. Pracuje jako instruktor gry w tenisa. Uwielbia motocykle, naprawianie ich go relaksuje.

Aleksander Domieracki, 22 lata – Inowrocław
Piecze od 6 lat. Nauczył się tego od mamy i babci. Interesuje się fryzjerstwem. Jego pasją jest również malarstwo – czasem szkicuje coś w plenerze. Marzy o własnej cukierni. Najbardziej lubi piec torty.

Tomasz Cieśla, 37 lat – Katowice
Jego praca jest związana z branżą okołogórniczą. Piecze dla żony, znajomych i dwójki swoich dzieci. Pieczenia nauczyła go mama. Jest bardzo rodzinny. Jego hobby to pływanie, marzy o zwiedzaniu świata.

Antoni Rochala, 17 lat – Łódź
Zainteresował się pieczeniem 4 lata temu, jest samoukiem. Kocha projektować i szyć ubrania. Jest ambitnym i pracowitym uczniem liceum. Piecze dla rodziców, brata i babci.

Sylwia Grodzka-Haba, 32 lata – Mysłowice
Piecze dla męża i synka, jest samoukiem. Mąż kocha ciasta, a synek kremy. Marzy o tym, żeby pieczenie było cały czas przyjemnością dla niej i dla innych. W tej chwili zajmuje się domem. Mówi o sobie „perfekcyjna pani domu”.

Jury

Krzysztof Ilnicki
Wybitny talent polskiej sceny cukierniczej. Absolwent Thames Valley University w Londynie na kierunku Międzynarodowych Sztuk Kulinarnych. W trakcie swojej kariery gastronomicznej zawędrował do londyńskiej Mirabelle Marco Pierre White’a, gdzie pełnił funkcję zastępcy szefa cukierni. W michellenowskiej restauracji Hakkasan w Londynie (wyróżnionej jako najlepsza azjatycka restauracja na świecie i 19 wśród 50 najlepszych na świecie) był szefem cukierni, a jego flagowym deserem – sernikiem kokosowym – zachwycił się brytyjski dziennik The Guardian. W Polsce szefował cukierni sopockiego Sheratona, wykładał także technologię czekolady na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim. Obecnie prowadzi autorską pracownię Umam w Gdańsku. W tym roku został laureatem prestiżowej nagrody AIG PRIX przyznawanej przez Europejską Akademię Gastronomiczną, zdobywają tytuł Najlepszego cukiernika w Polsce (Prix au Chef Pâtissier).

Gosia Molska
Dziennikarka kulinarna, producentka programów kulinarnych i foodproducer w dużych kulinarnych show. Kulinarne szlify zdobywała pod okiem Hanny Szymanderskiej.
Podczas swoich kulinarnych podróży zjadła już pół Europy, Indie, Malezję, Tajlandię, Sri Lankę, Koreę i kawałek Afryki. Cały czas ma apetyt na więcej, a Polska stanowi dla niej nieustanny obiekt smakowitych badań. W swoim programie „Polska Molskiej” odkrywała tajemnice rodzimej, lokalnej kuchni. Autorka książki „Kuchnia Regionalna”. Felietonistka Polska The Times. Obecnie związana z programem śniadaniowym „Pytanie na Śniadanie” w TVP2, w którym prowadzi kącik kulinarny i cykl podróżniczy. Mama 5-letniej Malinki, hedonistka, foodie. Kocha to, co robi.

Prowadzące

Paulina Mikuła
Najsłynniejsza polonistka młodego pokolenia, autorka popularnego vloga „Mówiąc Inaczej” oraz bestsellerowej książki pod tym samym tytułem. Na co dzień, w dowcipny i lekko ironiczny sposób, uczy Polaków mówić po polsku i robi to doskonale.

Młoda, charyzmatyczna, ciekawa świata, nie może usiedzieć w miejscu, bo stale szuka wyzwań i nowych projektów.

Jest smakoszem i łasuchem – uwielbia ciasta i ciasteczka. Potrafi zjeść 5 napoleonek z rzędu i zagryźć je pączkiem – najlepiej jeszcze ciepłym.

W programie szuka niebanalnych osobowości, kulinarnych talentów i nowych smaków.

Anna Gacek
Dziennikarka związana z Programem Trzecim Polskiego Radia, w którym prowadzi autorski program „Aksamit” oraz – wspólnie z Wojciechem Mannem – audycję „W tonacji Trójki”.

Jej specjalnością są wywiady z gwiazdami, dla których gotowa jest pojechać na drugi koniec świata. Niepokorna i odważna, idzie zawsze swoją drogą, najczęściej na festiwale i koncerty.

Zdeklarowana hedonistka, w pracy skupia się na niepoprawnej stronie popkultury, prywatnie uwielbia rzeczy piękne, zmysłowe i przyjemne – nie wierzy w diety, wierzy w jedzenie.

Wychowana na wybitnym torcie orzechowym babci i jej niezapomnianych biszkoptach, poprzeczkę ustawiła wysoko już w dzieciństwie.

W programie „Bake Off – Ale Ciacho!” szuka – jak zawsze, nowych artystów. Sztuki kulinarnej pełnej pasji, talentu, ambicji, odwagi... I idealnego sufletu czekoladowego!

Wideo: Anna Lewandowska: To jest książka o zdrowym żywieniu DDTVN/x-news

Wideo

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3