Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje w Gdyni. Granola po "Kuchennych rewolucjach" nazywa się Śledź i chleb. Jak udała się rewolucja?

as
Restauracja Granola w Gdyni w Kuchennych Rewolucjach. Zmieniła nazwę na Śledź i Chleb
Restauracja Granola w Gdyni w Kuchennych Rewolucjach. Zmieniła nazwę na Śledź i Chleb facebook ŚLEDŹ I CHLEB po Kuchennych Rewolucjach
17. sezon "Kuchennych rewolucji" rusza już 22 lutego. W nowym sezonie Magda Gessler przeprowadzi rewolucję między innymi w gdyńskiej restauracji Granola. Jak udała się rewolucja w Granoli? Kiedy będzie można obejrzeć odcinek z Kuchennych Rewolucji w Granoli?

Granola po Kuchennych Rewolucjach

Kuchenne rewolucje wracają do TVN po raz 17.! Premiera kolejnej odsłony programu Magdy Gessler już 22 lutego, o godz. 21:30 na antenie TVN. Co wydarzy się w nowych odcinkach? Jakie miejsca odwiedzi tym razem restauratorka? W pierwszym odcinku zobaczymy jak Magda Gessler przeprowadza rewolucję w restauracji Granola w Gdyni.

Zobacz też: Kuchenne rewolucje. Restauracje na Pomorzu po wizycie Magdy Gessler

Magda Gessler przeprowadza Kuchenne rewolucje w Granoli w Gdyni

Magda Gessler pojawi się w restauracji Granola - położony w centrum Gdyni lokal, miał być „wisienką na torcie” gastronomicznego biznesu pana Darka, któremu marzyło się miejsce, do którego z dumą mógłby zaprosić swoich przyjaciół na dobrą kolację. Niestety Granola od początku przysparza raczej problemów i powodów do wstydu, zamiast dumy, ponieważ wszystko tutaj jest nie pomyśli właściciela.

Granola Kuchenne rewolucje 2018

W Granoli (chociaż nazwa sugeruje śniadanie) jest pełen wybór dań z pizzą włącznie. Lokal wiele razy zmieniał menu, tak jak często zmieniali się kucharze w tym miejscu. Jedyną osobą, która pracuje w tej restauracji od początku i nie opuściła „tonącego statku” jest kelnerka Ala. Ala, chociaż to bardzo młoda dziewczyna, swoje miejsce pracy zna od podszewki, bo nie raz musiała zastępować osoby, które odchodziły z pracy z dnia na dzień, bywało nawet, że stawała na kuchni, kiedy zabrakło kucharza. Z tego powodu czuje się w Granoli osobą odpowiedzialną za wszystko. Ponieważ pan Darek prowadząc swoje pozostałe „zakłady gastronomiczne” nie może bywać codziennie w Granoli poprosił o pomoc swoja długoletnią współpracownicę oraz kierowniczkę dużego zakładu, żeby swoim doświadczeniem wsparła pracownice w Granoli. Niestety wprowadzenie kolejnej osoby, która poczuwała się do odpowiedzialności za restaurację, nie poprawiło ani relacji między pracownicami, ani sytuacji finansowej lokalu.

Czytaj: Przystanek Łosoś w Egiertowie – Karczma Jurand i jej Kuchenne rewolucje. Co zmieniła Magda Gessler?

Lokal znalazł się w bardzo trudnej sytuacji, wydawałoby się bez wyjścia. Pan Darek, który co miesiąc dokłada do swojego biznesu, doszedł do wniosku, że albo pomoże mu Magda Gessler, albo będzie musiał zamknąć swoją nieudaną inwestycję.

Granola Gdynia o Kuchennych Rewolucjach- opinie

Najlepiej o tym, czy rewolucja się udała, czy nie, świadczą opinie gości, którzy odwiedzili lokal po Kuchennych rewolucjach. Jakie opinie o Granoli mają goście? Prezentujemy wybrane opinie spośród tych, które można znaleźć w internecie.

- Rewelacyjne miejsce, do którego trafiliśmy zupełnie przez przypadek! Wspaniała obsługa, przesympatyczne kelnerki, genialny kucharz i naprawdę cudowne jedzenie! Jeśli zastanawiacie się gdzie zjeść coś pysznego w Gdyni, to zdecydowanie TUTAJ - zachwala Kasia.

- Jedzenie danie główne jak i przystawka spełniło nasze wymagania. Pysznie i świeżo.. Talerz pięknie i estetycznie przygotowany. Jedyne ALE pojawia się przy wyglądzie stołu przy którym miałyśmy okazję gościć.. Poplamiony obrus, okruchy po poprzednich gościach.. Tak doskonale dopracowany talerz niestety nie ma szans by brudnym podkładzie czy obrusie.. Jedzenie godne polecenia aczkolwiek warto zwrócić uwagę na zastawe.. - ocenia Martyna.

- Bardzo bardzo pyszne jedzenie, wątróbka palce lizać, Pani kelnerka super miła, kucharz uśmiechnięty...mocno polecam! Bedziemy wracać. P.s Troszkę tylko zimnawo - komentuje Monika.

- Mieszane uczucia.. chwilę po rewolucji nie bylo tanio jak na skromne porcje (zapiekanka, która dupy nie urywa) bylismy wczoraj.. i pach! Ceny jeszcze drozsze..zupa+2 napoje +2 obiady 92.00!! ) niestety to byla nasza ostatnia wizyta.. pomimo ze jest dosc smacznie to nie jest to restauracja na kazda kieszen.. i dobrze by siedzisko dla dziecka myć - ocenia z kolei Patrycja.

- Raz byłem w tu jeszcze przed tymi całymi rewolucjami i było przeciętnie... Teraz już po dwóch wizytach w odświeżonym lokalu jestem zachwycony jedzeniem. Mimo, że na co dzeń nie jestem wielbicielem ryb tutaj spróbowałem już pół karty i każda potrawa jest świetna. Widać, że karta została dobrze przemyślana - zachwala Bartłomiej.

Granola Gdynia. Jak nazywa się po Kuchennych Rewolucjach?

Zazwyczaj w czasie swojej rewolucji Magda Gessler zmienia nazwę restauracji. Tak też się stało z Granolą. Teraz lokal mieszczący się na ulicy 3 maja nazywa się Śledź i chleb.

Granola Gdynia. Jakie menu wprowadziła Magda Gessler?

W karcie restauracji Śledź i chleb (dawna Granola) znalazło się między innymi Rewolucyjna Zapiekanka Śledziowa Pani Magdy Gessler i Zupa krem z ogórka kiszonego.

Granola Gdynia Kuchenne rewolucje online

Jeśli jesteście ciekawi, jak przebiegały Kuchenne rewolucje w lokalu Granola - koniecznie zobaczcie ten odcinek. Rewolucje w lokalu Granola będzie można oglądać w najnowszym sezonie Kuchennych rewolucji, które już od 22 lutego 2018 pojawią się na antenie TVN jak zwykle co czwartek o godz. 21.30.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdynia.naszemiasto.pl Nasze Miasto