W Zespole Szkół CKP w Grubnie po raz piąty zorganizowany został kulinarny konkurs "Alchemia i amory w kuchni".
Uczestnikami konkursu były zespoły uczniów ze szkół gastronomicznych z całego województwa. Drużyny pod czujnym okiem specjalistów branży gastronomicznej w ciągu dwóch godzin mieli przygotować zakąskę, danie zasadnicze oraz deser.
Rywalizacja była zacięta, a potrawy atrakcyjne, wymyślne, zaskakujące po kątem formy, kompozycji i smaku. Jurorzy mieli ciężkie zadanie z wyłonieniem zwycięzców.
Zespól Szkół RCKU w Przemystce reprezentowała drużyna z II klasy technikum żywienia: Kinga Wawrzyniak i Cyprian Dobrzycki, którzy pod kierunkiem Wioletty Łodygowskiej przygotowali swoje popisowe dania. Największym uznaniem cieszył się wykonany przez nich walentynowy deser na bazie gorzkiej czekolady, aromatycznej wiśni i bezy upieczonej w kształcie serca. "Przemystka" zajęła trzecie miejsce.
INFO Z POLSKI odc.24 - przegląd najciekawszych informacji ostatnich dni w kraju.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?