MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 500 ml śmietanki 36% (dobrze schłodzonej),...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe

Desery w czasach PRL - takie serwowano kawiarniach i domach. Zobacz zdjęcia i przepisy

Krem sułtański - przepis

Składniki: 500 ml śmietanki 36% (dobrze schłodzonej), 30 g cukru pudru, 20 g kakao, 50 g rodzynek, 60-70 ml rumu, 10 małych bezików
Wykonanie: rodzynki przelewamy wrzątkiem na sicie, wkładamy do miseczki, zalewamy rumem i odstawiamy na minimum godzinę. Śmietankę wlewamy do miski, dodajemy cukier puder, ubijamy. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy przesiane kakao, mieszamy do połączenia składników, chwilę, na najniższych obrotach miksera. Na dno pucharków wrzucamy połowę pokruszonych bezików i odcedzonych rodzynek. Nakładamy białą bitą śmietanę. Przed podaniem posypujemy resztą pokruszonych bez i rodzynek.

Zobacz również

Wielkie otwarcie Crazy Bubble w Gliwicach! Były tłumy - zobacz ZDJĘCIA cen i oferty

Wielkie otwarcie Crazy Bubble w Gliwicach! Były tłumy - zobacz ZDJĘCIA cen i oferty

„Muzyczna zabawa z kolorami” na Dzień Dziecka w Siemianowicach Śląskich odwołana

„Muzyczna zabawa z kolorami” na Dzień Dziecka w Siemianowicach Śląskich odwołana

Polecamy

Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

TYLKO U NAS
Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

Uwaga na upał! Gdy żar leje się z nieba, wzrasta ryzyko tej gwałtownej choroby

TYLKO U NAS
Uwaga na upał! Gdy żar leje się z nieba, wzrasta ryzyko tej gwałtownej choroby

Powiadomienie z Facebooka o sztucznej inteligencji. O co chodzi?

Powiadomienie z Facebooka o sztucznej inteligencji. O co chodzi?