MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śliwki są dobrym źródłem witaminy C, dostarczają także...
fot. Ilo/Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Śliwki są dobrym źródłem witaminy C, dostarczają także witaminę A i witamina K oraz pewne ilości potasu, miedzi i manganu. Są bogate w pektyny i kwasy oraz liczne sole. Znajdziemy w nich również witaminy z grupy B, karotenoidy i fenole oraz flawonoidy. Jedzenie śliwek pomaga zmniejszyć stan zapalny w organizmie.

Zobacz również

Na Bagrach prawdziwe lato! Czuć wakacyjny klimat

Na Bagrach prawdziwe lato! Czuć wakacyjny klimat

Ring przed biblioteką w Czechowicach-Dziedzicach. Wyjątkowy motyw Nocy Kultury

Ring przed biblioteką w Czechowicach-Dziedzicach. Wyjątkowy motyw Nocy Kultury

Polecamy

Jakie bóstwo ci patronuje? Sprawdź horoskop egipski

Jakie bóstwo ci patronuje? Sprawdź horoskop egipski

Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

HIT DNIA
Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

Dobre wiadomości dla miłośników świeżych warzyw i owoców

Dobre wiadomości dla miłośników świeżych warzyw i owoców