MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektóre gospodynie twierdzą, że sekretem udanego ciasta...
fot. pixabay.com/webandi

Ciasto na pierogi jak u babci. Co dodać, aby było elastyczne? Jajko, olej, a może masło? Na wsiach mają różne sposoby, oto przepisy

Ciasto na pierogi z dodatkiem jajka

Niektóre gospodynie twierdzą, że sekretem udanego ciasta jest dodanie jajka. W przepisach najczęściej łączy się ono z odrobiną masła i ma sprawić, że masa będzie się lepiej wyrabiać i kleić. Składniki: 650 g mąki pszennej, 1 jajko, 1/3 łyżeczki soli, ok. 300 ml ciepłej wody.

Zobacz również

Mimo drugiego dnia Zielonych Świątek, ruch na targowicy w Sokółce był spory

Mimo drugiego dnia Zielonych Świątek, ruch na targowicy w Sokółce był spory

Czy remont ul. Reymonta we Wrocławiu w końcu się rozpocznie?

Czy remont ul. Reymonta we Wrocławiu w końcu się rozpocznie?

Polecamy

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik