Restauracja "Sielsko Anielsko" mieści się w Sieradzu.
Restauracja „Sielsko Anielsko” to było marzenia Piotra, które udało się mu zrealizować z pomocą siostry Karoliny. Piotr skończył szkołę gastronomiczną, pracował w różnych restauracjach, dlatego Karolina uznała, że wierzy w brata i wspólnie otworzą restaurację. Kiedy pojawiła się okazja wynajęcia lokalu tuż przy zadbanym Rynku w Sieradzu, skąd pochodzą, oboje zaciągnęli kredyt. Karolina zainwestowała też swoje oszczędności, a resztę pieniędzy dołożyli ich rodzice i Piotr został szefem kuchni własnej restauracji „Sielsko Anielsko”.
Chociaż żadne z nich nie oczekiwało od początku wielkich zysków z nowej restauracji, to okazało się, że rzeczywistość jest znacznie gorsza niż przypuszczali w swoich ostrożnych kalkulacjach i nawet nie ma co liczyć na choćby minimalny zysk. Restauracja jest wręcz niewidzialna dla klientów, a ci nieliczni, którzy już tu wejdą bardzo często wychodzą od razu po przeczytaniu karty! Piotr, który z entuzjazmem zaczynał gotować w swojej restauracji otwarcie przyznaje, że zupełnie stracił zapał i nic mu się nie chce, bo przecież ile razy można wyrzucać „zakupiony asortyment” do kosza na śmieci! Rodzeństwu stara się pomóc przyjaciółka Karoliny, Asia – specjalistka od reklamy biznesowej w mediach społecznościowych.
Asia planuje otwarcie strony, albo kanału restauracji na youtube , założyła „Sielsko Anielsko” konto na fb. Głównie jednak wspiera psychicznie swoich przyjaciół, którzy są już bliscy załamania i stracili wszelką nadzieję na sukces. Piotr nawet twierdzi, że zapewnienia Asi, że wszystko będzie dobrze, kiedy on widzi, że gorzej być nie może, jeszcze bardziej go dołują - czytamy w zapowiedzi odcinka
Bistro Siekane/Sielsko Anielsko po Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY, OPINIE, MENU]
- Byliśmy z mężem i dzieckiem. Obsługa przyjazna, pani każdemu dogadza ile może, czyli na plus. Jedzenie mogłoby być lepsze. Zamówiliśmy nasz taki standard a nie jakieś nowości. Frytki 5 plus surówki również. Schabowy mógłby być lepszy. Ale ogólnie bardzo dobre. Był też pyszny rosołek. Lubię to - Barbara
- Lokal w milej i czystej uliczce, w środku kameralnie z pięknymi kolorowymi zasłonami, wykończenie i stylizacja ze smakiem, menu niestety skromne, po otwarciu karty na pierwszym miejscu dania Magdy Gessler, stricte domowe, pomidorówka, tatar, pulpeciki. Nie dla mnie. Ceny średnie.Bardzo miła obsługa - Jarosław.
- Zapłaciłem za obiad "Gesslerowej" 62 zł na dwie osoby. Totalna porażka. Pomidorowa jakąś przesądzona z nadmiarem przypraw! A na drugie danie cieniutki kawałeczek pieczeni z jajkiem w środku i jakieś coś z marchewki i groszku zblendowane razem. Nie dość że straciłem 62 zł to wyszedłem nienajedzony. Magda G. no proszę... To miał być hit a nie jedzenie z budki! - Adrian
- Byłem raz. Spróbowałem dwóch rodzajów makaronu. Oba pyszne. Ogólnie ok, ale ekipa zmieniająca wystrój musiała bardzo się spieszyć wystarczy spojrzeć, jak jest pomalowane - Kacper
Bistro Siekane/Sielsko Anielsko po Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY, OPINIE, MENU]
W menu odmienionego przez Magdę Gessler, Bistro Siekane codziennie serwowane jest inne danie dnia.
1: zupa pomidorowa, filet z grilla.
2: kapuśniak lub rosół, kotlet mielony lub mięso w sosie.
3: zupa ogórkowa, kotlet schabowy lub sznycel.
4: zupa krem z białych warzyw lub zupa ogórkowa, miruna smażona.
5: rosół lub kapuśniak, devolay lub filet z grilla
Do dań drugich do wyboru: ziemniaki z wody/ziemniaki opiekane/frytki
surówka
Odcinek ten będziemy mogli zobaczyć w czwartek 15 marca o godzinie 21.30 w TVN
Odcinek dostępny będzie bezpłatnie na player.pl tuż po zakończeniu emisji w TV: tutaj
Gwiazdy i hitowe programy w wiosennej ramówce TVN/DDTVN
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?